Bekijk de sessies in ronde 1 en 2

De actuele thema's worden behandeld in een een verdiepende sessie een uur.

2 1

Zelfregulering, eigen regie en zelfsturing

Bij het realiseren van een gezonde en veilige werkomgeving met vitale medewerkers is het van belang om de betrokkenheid en inbreng van medewerkers te vergroten. Hiermee creëert u draagvlak voor uw arbobeleid. Zelfregulering, eigen regie en zelfsturing zijn hierbij de belangrijke steekwoorden die leiden tot duurzaam gezond en veilig werken. In deze sessie hoort u hoe u dit voor elkaar krijgt voorzien van praktische tips en handvatten uit de praktijk.

Faisel Baboe, Faisel Advies & Training B.V.

2 2

Motiverende Gespreksvoering; coachen 3.0

Leer over gesprekstechnieken om medewerkers te helpen hun problemen te onderkennen en om hen aan te zetten tot verandering.

Als arboprofessional heeft u ook te maken met motiveren van medewerkers. Dit is iets anders dan uw werknemer overtuigen wat goed voor hem/haar is. Soms kan dat helpen. Waarschijnlijk herkent u de situatie waar u vaker allerlei tegenargumenten krijgt. Waarna een discussie ontstaat die lang niet altijd tot daadwerkelijk veranderen leidt.

Tijdens deze sessie gaan we in op de stijl motiverende gespreksvoering. U leert hoe u de taal van uw gesprekspartner kunt benutten om de ander daadwerkelijk zelf redenen voor verandering aan te laten dragen.

Kernvragen waarmee u aan de slag gaat:

  • Hoe waarborgt u de autonomie van de ander?
  • Hoe luistert u zonder oordeel?
  • Welke aspecten uit weerstand kunt u waarderend en positief herformuleren?

    U verlaat de sessie met nieuwe inzichten en praktische toepassingen voor in uw dagelijkse praktijk.

Melanie van Hoeve, Trainer motiverende gespreksvoering bij Van Hoeve Trainingen

2 3

Gezond Werken | Een kijkje achter de schermen bij Achmea

Alexander geeft speciaal tijdens het Landelijk arbocongres kijkje achter de schermen bij Achmea Gezond Werken. Hij deelt zijn beste praktische tips om werknemers gezond en vitaal te houden. Aan de hand van voorbeelden legt hij uit welke voordelen dit uw organisatie biedt.  

Tijdens de presentatie neemt Alexander u virtueel mee naar de Gezond Werken Pleinen, die op alle kernlocaties zijn te vinden. Hij laat zien hoe Achmea al meer dan drie jaar inzet op ‘meer-bewegen-op-het-werk’ met Dynamisch Werken. Hij deelt zijn lessons learned op het gebied van communicatie, activatie en verankering van vitaliteit in de bedrijfscultuur. Zodat u met nieuwe inzichten aan de slag kunt.

Alexander Stolze, Manager Gezond Werken Zilveren Kruis / Achmea

2 4

Ontdekkingstocht vitaliteit

Bent u verantwoordelijk voor vitaliteit en/of ARBO en wilt u leren hoe u medewerkers zo goed mogelijk stimuleert om gezond en met plezier te werken? Hoe u slagvaardig beleid creëert waar uw organisatie écht enthousiast van wordt? Dan is de ontdekkingstocht vitaliteit wellicht wat voor u!
​Tijdens deze sessie leert u hoe u:

  • Beleid visualiseert
  • Draagvlak creëert op grote schaal
  • Ook echt aan de slag gaat

Pepijn Louisse, trainer bij Aanpakkers

2 5

Waarom een vertrouwenspersoon voor OnsToo?

Waarom een vertrouwenspersoon voor OnsToo? Er gebeurt bij Ons toch nooit wat?

Alle commotie rond de MeToo-discussie en de vele aanklachten van artiesten, sporters, gelovigen, ouders en werknemers ten spijt, hebben veel organisaties in Nederland nog altijd géén beleid Ongewenste omgangsvormen opgesteld. En de absoluut noodzakelijke vertrouwenspersoon ontbreekt vaak ook nog. En als er dan wat gebeurt? Hoe is het dan in uw organisatie geregeld?

Anton de Leeuw en Lilian Vermeulen

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.