Bekijk de sessies in ronde 1 en 2

De actuele thema's worden behandeld in een een verdiepende sessie een uur.

1 1

(hoe) Overleeft de diersoort Mens?

Tijdens deze survivaltour krijgt u verbluffende inkijkjes in hoofd, hart en omgeving van de diersoort Mens. Hoe overleeft deze diersoort (al zo lang)? Hoe blijft ze - ondanks alles - veilig en gezond? De Survival Gidsen nemen u mee op reis aan de hand van schokkende en schokkerige beelden en rakende en vermakende tekst.  

Jan Snijder, veiligheidskundige en arbeidshygiënist
Jos Bus, communicatie-adviseur

1 2

SZW actualiteitencollege: De nieuwe Arbowet

We werken langer door en de arbeidsmarkt trekt weer aan, dus goede arbeidsgerelateerde zorg is belangrijker dan ooit. De nieuwe Arbowet is vanaf 1 juli jl van kracht. Werkt u al helemaal volgens deze nieuwe wet? Wat zijn uw eerste ervaringen? In deze interactieve sessie licht Anne van Putten van SZW de wetswijziging toe, en legt zij uit welke andere activiteiten SZW onderneemt om de arbeidsgerelateerde zorg verder te verbeteren. Test uw kennis en geef het ministerie feedback!

Dr. Anne van Putten, Programmamanager Arbeidsgerelateerde Zorg bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

1 3

Privacy in het kader van ziekteverzuim: hoe zit dat?

Door de invoering van de AVG op 25 mei 2018 zijn organisaties zich bewuster geworden dat ze zorgvuldig om moeten gaan met de privacy van hun medewerkers. De privacy van zieke werknemers blijkt echter in de praktijk nogal voor wat verwarring te leiden, mede door onduidelijke en tegenstrijdige Beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Pascal Willems zal u tijdens zijn presentatie vertellen wat de “ do’s and dont’s’ zijn als het gaat om de privacy van de zieke werknemer. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om uw vragen aan hem te stellen.

Mr. Pascal Willems, advocaat, gespecialiseerd op het gebied van arbo en verzuim

1 4

Zitten is het nieuwe roken in een zonniger perspectief

In deze workshop geeft ik u een vriendelijker alternatief voor de (nare) slogan ‘Zitten is het nieuwe roken’. Met een ludieke quiz nemen we eerst afscheid van de oude slogan. Vervolgens presenteer ik mijn versie, mét wetenschappelijke onderbouwing. Tot slot benoem ik de ‘Big Five’ van Dynamisch Werken, vijf succesfactoren om ‘minder zitten’ op kantoor te realiseren. Toegelicht met voorbeelden uit mijn én uw praktijk van alledag.

Dr. Dianne Commissaris, wetenschappelijk adviseur en professioneel coach

1 5

Veiliger huisbezoek 2.0

Een alleenwerker kent dezelfde risico’s als iemand die werkt in de nabijheid van collega’s. Maar een alleenwerker heeft bij incidenten een achterstand. Wanneer je iets overkomt op het moment dat je werkt met collega’s, dan kunnen die je helpen of voor hulp zorgen. Maar overkomt je iets wanneer je alleen aan het werk bent… wanneer weet de werkgever dan dat je hulp nodig hebt?

Jeroen van Acquoy, werkzaam bij SoloProtect

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.